منتــديات لامـــــــــور


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم , أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد!
يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة
في المنتدى .
مع تحيات إدارة منتديات لامور


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتــديات لامـــــــــور


أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم , أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد!
يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة
في المنتدى .
مع تحيات إدارة منتديات لامور

منتــديات لامـــــــــور

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
منتــديات لامـــــــــور

ملابس كاجوال للشباب


    اعملي في البيت ووفرى

    ام مريم
    ام مريم
    مشرفة المنتديات الإسلامية ومنتدى المطبخ الشامل
    مشرفة المنتديات الإسلامية ومنتدى المطبخ الشامل


    اعملي في البيت ووفرى Empty اعملي في البيت ووفرى

    مُساهمة من طرف ام مريم 2011-12-04, 23:36

    ]


    اعملي في البيت ووفرى


    متميزة في حاجة وتقدر تعملها في البيت بيتزا ، زبادى ، تونة
    ،طحينة،حاجات كتيرة جدا لو كل ده اتجمع في موضوع واحد حتبقي حاجة سكر جدا وتوفر
    لينا كلنا انا جبت شوية حاجات كده من المنتدى هنا ومنتديات تانية ويا ريت انتم
    تكملوا معايا

    اولا طريقة عمل كاكاو الشرب في البيت انا متعودة عن نفسي بجيب كاكاو
    ماي واي لو مفيش بجيب كوكس لكن دلوقتي بعمله بنفسي وحقولكم ازاى


    الكاكاو


    هتجيبي ب3 جنيه كاكاو خام سايب من العطار (مركز اوي ومر ولونه غامق )
    اللي بيستخدم في الحلويات

    يعني تقريبا هيطلعوا كباية ونص ضيفي عليهم الاتي :
    نص كباية نشا
    معلقة كبيرة قرفة مطحونة
    3 معالق سكر بودرة
    رشة حلوة فانيليا
    3 معالق لبن بودرة (اختياري )
    قلبي كويس وحطيه في برطمان والكمية اد الكاكاو الجاهز 3 مرات


    الحليب المكثف

    1 كوب سكر


    اكوب لبن بودرة


    رشه فانيليا صغيرة


    نص كوب ماء
    معلقه صغيرة سمنه


    وبحطهم على النار مع التقليب بالمضرب السلك
    علشان مايكلكعش اول ما يغلى اسيبه بعدها 10 دقايق واطفي واعبيه في
    علبه محكمة الغلق لحين استخدامه



    طريقة اخري للحليب المكثف


    كوب لبن بودره نصف كوب ماء مغلي ىسابقا 3 ملاعق زبده ثلثين كوب سكر
    كله فى الخلاط دقيقتين وبيكون عندك احلى حليب مكثف بالبيت وطعمه رائع




    طريقة عمل المستردة
    المقادير:
    لتر خل ابيض
    معلقة صغيرة فلفل ابيض
    معلقة صغيرةزنجبيل مطحون
    معلقة صغيرة ملح
    معلقة صغيرة بهار
    معلقة صغيرة كركم
    معلقة صغيرة بودر كارى
    4 فصوص ثوم ناعم
    معلقة كبيرة من مسحوق الخردل " المستردة "

    الطريقة:
    يوضع الخل فى اناء ويضاف اليه جميع المقادير ما عدا المستردة
    يوضع الاناء فى اناء اكبر منه ويرفع على النار مع التقليب حتى يغلظ
    قوام الخليط

    تمزج المستردة فى قليل من الخل البارد مزجا جيدا
    يرفع الاناء المحتوى على خليط الخل ويضاف اليه المستردة الممزوجة
    بالخل مع التقليب جيدا

    ثم توضع في برطمان



    زبده الفول السوداني
    سوداني مقشر (غيرمملح)
    نحمص السوداني ونفرمه في الكبه لعد ما ينعم خالص خالص
    نضيف ذره ملح ومعلقتين زيت
    ونطحنه تاني هيكون الزيت بتاعه خرج وبقي زبده
    وكده خلاص عايزه تضيفي عسل او شيكولا حسب الرغبه او تسيبها كده




    طريقه عمل المايونيز ]


    المقادير
    1صفار بيضه/ملعقة مستردة /كوب ونصف زيت بس يكون نوع نضيف/ملعقه خل/شويه
    ملح/ملعقه صغيره سكر

    الطريقه:نضع صفار البيض مع المسترده وننزل عليه بسرسوب الزيت الى ان
    ينتهى المقدارونقلب بالملعقه ولو عندك خلاط بفتحه من فوق نضع الزيت من فوق مع
    الضرب بالراحه على السرعه الاولى الى ان ينتهى المقداركله واذا كانت مصفره قليلا
    أضع شويه خل ثم اضع باقى الاضافات (الملح-الخل-السكر) ثم أضع الخليط فى برطمان
    وأضعه فى الثلاجه وان شاء الله حتاكلو احلى مايونيزبيتى




    الطحينة1

    كوب سمسم
    1 كوب دقيق
    1 كوب زيت
    نحضر السمسم غير محمص ونحمصه علي البوتجاز من غير ما نغمقه ثم نطحنه
    في الكبة ويوضع بعد ذلك مع الدقيق والزيت في الخلاط ويضرب جيدا وحيكون عندك احلي
    طحينة





    ]الكريم باتسير
    طريقته
    3 صفار بيض+معلقه نشا+2 باكيت فانيليا+كوب لبن حليب+3معالق سكر او حسب
    رغبتك

    تغلى اللبن مع باكت فانيليا
    وفى حاجه تانيه تضربى الصفار مع الفانيليا التانيه والنشا والسكر
    وتضيفى اللبن السخن وتقلبى بالمضرب السلك لغايه مايطلع فقاقيع

    تحطيه على نار هاديه جدااااااااا مع الاستمرار فى التقليب
    لغايه مايتخن وتحطيه فى علبه مقفوله لحين الاستخدام








    ]السحلب


    المقادير: كوب حليب بودره، كوب سكر بودره، كوب جوز هند، نصف كوب سمسم
    محمص، كوب دقيق الأرز مطحون، 4 ملاعق كبيرة نشا 4 ملاعق بودره سحلب، ملعقة صغيرة
    قرفة، علبة فانيليا بودرة، مكسرات مشكلة حسب الرغبة
    .




    ]التونه
    سمك تونه او ماكريل حجم كبير حسب المتوفر
    تجبيه وتنظفيه كويس جدا بالملح والدقيق والليمون والخل وتفتحيه وتشلي
    منه السلسله واي شوك كبير ينفع تشليه

    وتحطيه في مصفاه علي حمام بخار لحد ما يستوي خالص
    وبعدين تنظفيه من اي اشواك فيه وتهريسه وتحطيه في علبه وعليه ملح
    وكمون وليمون وزيت وتحطيه في التلاجه تاخدي منه وقت ما تحبي وتحطي عليه الاضافات
    بتاعتك



    السمن]





    القشطة يا قمرات اوعوا ترموها احلى سمن بلدى من قشدة اللبن كل يوم
    شيلي وش اللبن لحد متجمعى علبة كبيرة فى الفريزر بعد كدة طلعيها تفوك وتحوطى رشة
    ملح خفيفة وتضربى فيها بأيدك او مضرب كهرباء لحد متنزل المياة بتاعتها واوعى
    ترميها الميه دي ممكن تستعمل شرش للجبن القريش او اى جبن ابيض بدل متصفر فى
    الثلاجة اوتتحط على المش بعد كدة هتلاقى كرة ذبدة تحفة تحوطيها على البوتاجاز مع
    التقليب لحد ما تتبخر كل الميه الفيها وتطلع المورتة بيكون لونها عسلى تعرفى انها
    استوت وبيطلع احلى برطمان سمن بلدى 100
    %


    الجبنه السايله


    هاتى كوب حليب مركز غير محلى ولو مفيش هاتى حليب طازه وعليه نص كوب
    لبن بودره ومعلقة خل وعصرة لمون وشوية ملح

    وحطيهم فى الخلاط ومن الفتحه فوقانزلى بسرسوب زيت لحد ما توصلى للقوام
    المطلوب ولزيادة الفائدة ممكن تخلى نص كمية الزيت تكون زيت زيتون




    ]ايس كريم الفراوله

    1كيس كريم شانتيه +ربع كوب لبن سااااااقع ووبالمضرب حتى تتماسك تمامااااااا
    نجيب ربع كيلو فراوله وتضربى بالخلاط بدون مااااء مع اضافه 3ملعقه
    كبيره سكربودره

    وبعد كده نحطهم كلهم على بعض ونضربهم بالمضرب كويس جداااا ونحطهم
    بعلبة بالثلاجه من بالليل للصبح




    مربى الفراوله
    1كيلو فراوله+ربع كيلو سكر+ليمونه
    نحط السكر مع ربع كوب ميه على النار تغلى نعصر الليمونه تغلى غلوتين
    ننزل عليهم بالفراوله ربع ساعه على النار حتتقل وتبقى مربى احلى مربى



    ]شيكولاتة للسندوتشات
    1 كوب سكر بودرة
    1 كوب لبن
    1 كوب زيت
    1 كوب كاكاو
    ويخلط جميعا في الخلاط ثم يوضع في برطمان نظيف وجاف ويحفظ بالثلاجة

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو 2024-05-19, 21:37